Dentarom ústní vyplachovací olej 20 ml

74,00 Kč
.

Ústní vyplachovací olej 

Počet
Vyprodáno

Toto je další olejový přípravek určený pro ústní hygienu. Vychází z dnes již téměř zapomenuté tradice – vyplachování ústní dutiny rostlinnými oleji. Dentarom je přirozenou a fyziologickou alternativou různých moderních ústních vod, které obsahují zpravidla vodu, alkohol, tenzidy, konzervační složky a jak jinak – antimikrobiálně působící chemikálie. Olejové složky obsažené v přípravku Dentarom působí hlavně v dutině ústní, a tak pozitivně ovlivňují záněty ústní sliznice, dásní, jazyka a rtů. Bakterie a viry, které tyto a podobné záněty způsobují, jsou pohlcovány použitými oleji a vázány na takto vznikající emulzi. Vyplivnutím vzniklé čistící emulze zbavujeme organizmus nežádoucích mikroorganismů. Dentarom je vyroben výhradně z vysoce kvalitních rostlinných olejů. Dále přípravek obsahuje osvědčenou směs éterických olejů, jež aktivity rostlinných olejů násobí. Dalšími důležitými látkami jsou vitaminy A a E.


Hlavní obsahové složky:

Rostlinné oleje, např. slunečnicový, olivový, z vlašského ořechu. Éterické oleje, např. čajovníkový, šalvějový, z máty peprné, citronový. Chlorofyl.


Vlastnosti:

Přípravek příjemně a šetrně fyziologicky ošetřuje a čistí sliznici ústní dutinydeodoruje dech a působí proti tvorbě „povlaku“ na zubech i jazyku a následnému vzniku zubního kamene.


Použití:

Dentarom v množství cca 5 ml (jedna čajová lžička) dáme do úst, sevřeme rty, aby olej z úst nevytékal, a takto přípravek důkladně „prokusujeme a protahujeme“ po celé ústní dutině po dobu minimálně 10 minut (déle není na závadu), aniž bychom jej spolkli. Kloktání Dentaromem je sice obtížnější, ale velmi účinné. Tímto procesem proplachujeme ústní dutinu, přičemž musíme brát na zřetel měnící se hustotu a barvu přípravkuu po dobu procedury. Na počátku dochází ke zhoustnutí přípravku, pak postupně řídne. Se zvyšujícím se obsahem slin, které přípravek přijímá, se jeho barva přemění na mléčnou. Po cca 10 až 15 minutách olej vyplivneme a ústa několikrát důkladně vypláchneme vodou. Poté doporučujeme ještě zuby očistit zubním kartáčkem a Zubním olejem nebo Dentaromem. Tuto proceduru doporučujeme provádět minimálně 2× denně, nejlépe ráno (ihned po probuzení) a večer. V případě potíží je možná i častější aplikace.


Upozornění:

Nepoužívat pro děti do 3 let!


Poznámka:

Zejména při ranním vyplachování úst Dentaromem nedoporučuji jeho spolknutí pro vysoký obsah mikroorganismů, které na sebe tento výplachový olej v průběhu aplikace navázal, byť tyto mikroorganismy díky obsaženým éterickým olejům nejsou aktivní.


INCI:

Helianthus annuus Seed Oil, Canola Oil, Juglans regia Seed Oil, Olea europaea Fruit Oil, Melaleuca alternifolia Leaf Oil, Mentha  piperita Oil, Citrus limon Peel Oil, Salvia officinalis Oil, Limonene, Thymus serpillum Oil, Eugenia caryophyllus Leaf Oil, Eugenol, Tocopheryl acetate, Retinyl palmitate, Citral, Linalool

KH-h1503c