Kakaové máslo 100 g

216,00 Kč
. 1-3 dny

Původně základní surovina pro výrobu čokolády. Vhodný jako součást krémů, především pro citlivou, suchou a zralou pokožku.

Počet
Skladem na externím skladu

Vlastnosti a použití:

Původně základní surovina pro výrobu čokolády. Vhodný jako součást krémů, především pro citlivou, suchou a zralou pokožku. Je nedráždivý. Po ošetření je pokožka jemná. Větší množství kakaového másla v receptuře se nedoporučuje, protože způsobuje nadměrný lesk pokožky. Vzhledem k obsahu aminokyselin se používá jako stabilizátor proti oxidaci.

 

RECEPT - ČOKOLÁDOVÉ KULIČKY


Fyzikální vlastnosti:

světle žlutá hmota s typickou vůní kakaa.
Bod tání: cca +33°C.
Základní obsahové složky: mastné kyseliny – hlavní podíl kyselina stearová (C18:0) cca 33%, palmitová (C16:0) cca 25%, olejová (C18:1) cca 32%. Stopové množství aminokyselin způsobuje, že toto máslo není náchylné ke žluknutí.


Tip:

Kakaové máslo rozpustíme při teplotě kolem 40°C a používáme jako jedinečný masážní „olej“. Lze modifikovat přidáním specifických éterických olejů.


Informace:

Kakaové máslo námi nabízené má buď formu peciček, nebo prášku. To je výhodné pro manipulaci s touto surovinou. Prášková forma vzniká tak, že tekuté kakaové máslo se rozprašuje pod vysokým tlakem do mrazicího boxu, kde mikrokapičky okamžitě tuhnou. Pecičky vznikají obdobně. Zahřátím kterékoli formy kakaového másla docílíme jeho rozpuštění.

 

INCI:

Theobroma cacao Seed Butter

KH-h5026e