Třezalkový olej S10 215 ml

412,00 Kč
.

Olej s regeneračními účinky pro suchou pokožku.

Počet
Vyprodáno

Doplněk stravy. Pomáhá zvyšovat vitalitu organismu, zklidňuje při stresových situacích, podporuje duševní vyrovnanost.

Rostlinné oleje jsou vhodnými nosiči nejen éterických olejů, ale tvoří i základ olejových macerátů. Olejový macerát je výluh rostliny v oleji, do kterého z ní přechází účinné lipofilní látky. Tento způsob extrakce se tradičně nazývá macerace. V aromaterapii jsou maceráty jedinečnou a neodmyslitelnou součástí masážních a regeneračních olejů, krémů, balzámů a mastí.
Třezalkový macerát v sójovém oleji je určen pro všechny typy pleti, zejména však pro suchou pokožku. Pro své regenerační působení na tkáň je vhodný na obklady, ale také pro masáže, k ošetření citlivé, zánětlivé pleti, užitečný je pro podporu epitelizace pokožky. V čisté formě má tato specialita přírodní UV faktor 4, nalezneme ho proto jako součást přípravků na opalování i po opalování. 

INCI: Hypericum perforatum Flower Extract, Glycine soja Oil
Fyzikální vlastnosti: červená olejovitá kapalina s typickou vůní třezalkového oleje. Získává se macerací poupat třezalky tečkované v sójovém oleji.
Bod tuhnutí: pod − 8 °C
Relativní hustota: při 20 °C cca 0,92 g/cm³

Po vnitřním podání zlepšuje kvalitu spánku, uklidňuje, harmonizuje. 
Při aplikaci na kůži může podporovat regeneraci pokožky, aktivovat procesy látkové výměny, zevně sloužit jako adstringens (stahující účinky) a mít protizánětlivý, zjemňující a zvláčňující efekt.

Použití

Doplněk stravy: doporučené dávkování: 1–2 lžičky (3 až 6 ml extraktu) se stravou v průběhu dne.
Je jedinečnou součástí regeneračních a masážních přípravků. Přidává se také do masážních olejů speciálního určení.

Skladování

Uvedená trvanli­vost přípravku se uchováváním v temném a chladném prostředí podstatně prodlužuje (nejlépe v chladničce při teplotě 6–10 °C). Spotřebujte nejlépe do data uvedeného na obalu. Číslo šarže a objem vyznačen na obalu.
KH-h5204v