Masticha Chios 20 g

262,00 Kč
.

Doplněk stravy určený k péči o zuby a dutinu ústní, střední velikost krystalů.

Počet
Vyprodáno

Chioská masticha je pryskyřice získávaná ze stromu Pistacia lentiscus L. Setkáte se s označením mastic, lentisk, mastiha, mastix, arbre au mastic, … Neobsahuje sacharidy ani jakékoli jiné uměle přidané složky, jedná se přímo o sklizenou pryskyřici.
Zajímavostí je, že způsob pěstování a sklizně mastichy je od roku 2014 zahrnut do seznamu UNESCO jako nehmotné kulturní dědictví. I když se tato rostlina pěstuje i v jiných oblastech, Chioská masticha je chráněné označení dle nařízení Evropské unie („Protected designation of origin“), vyznačuje se vysokou kvalitou.
Historie jejího využití sahá až do starověku. V roce 2020 jsme navázali spolupráci právě přímo s řeckou společností, která mastichu produkuje, The Chios Gum Mastic Growers Association.
Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) v rámci svých oficiálních tvrzení informuje, že masticha přispívá ke zdravém zažívacímu systému a je prospěšná při ústní hygieně. Pomáhá proti zápachu z úst.

Použití

Vhodná denní dávka je cca 2 g krystalů. Vlivem tepla v ústech měkne a za chvíli po rozžvýkání se pryskyřice změní v opravdovou žvýkačku, ze které se postupně uvolňují účinné složky (masticin, taniny, mastikoresiny, karyofylen, pinen, linalool, atd.). Nejdříve pryskyřici prosliňte, pak postupně začnětě žvýkat.

Skladování

Uvedená trvanli­vost přípravku se uchováváním v temném a chladném prostředí podstatně prodlužuje (nejlépe v chladničce při teplotě 6–10 °C). Spotřebujte nejlépe do data uvedeného na obalu. Číslo šarže a objem vyznačen na obalu.
KH-h9508