Bewit BIO semínka psyllia 250g

113,00 Kč
.

Semínka psyllia černého jsou významným zdrojem potřebné vlákniny, rostlinných olejů a dalších cenných látek ve své nejpřirozenější podobě.

Přirozeně bezlepková superpotravina.

Počet
Vyprodáno

Semínka psyllia černého jsou významným zdrojem potřebné vlákniny, rostlinných olejů a dalších cenných látek ve své nejpřirozenější podobě. Jsou ideální přísadou do ranních smoothie, ovesných kaší, müsli a jogurtů. Lze je rovněž použít při pečení sladkého a slaného pečiva.

Přirozeně bezlepková superpotravina.

 

HISTORIE

První zmínky ve starých ájurvédských knihách védách

Psyllium černé neboli jitrocel indický je historicky významnou rostlinou. Již z názvu vyplývá, že domovem jitrocele indického je nám vzdálená Indie. Zmínka o blahodárných účincích této rostliny je zaznamenána již ve starých ájurvédských knihách védách, které byly psány před 5 000 lety. Ájurvéda nazývána také “matkou medicíny“ je považována za jeden z nejstarších indických medicínských systémů, z jehož poznatků vycházejí indičtí lékaři dodnes. V Indii jsou semínka psyllia pokládána za jednu ze základních surovin a najdete je snad v každé indické domácnosti.

 

PŮVOD A PĚSTOVÁNÍ

Plodem jsou tobolky uchovávající semena

Zemí původu je Indie, která psylliu poskytuje ideální podmínky pro jeho růst. Tato jednoletá, někdy krátce vytrvalá, rostlina dorůstá do výšky maximálně 15 centimetrů. Na první pohled jsou zřetelné její kopinaté listy uspořádané do přízemní růžice. Plodem jsou tobolky, které uchovávají ona žlutohnědá semena.

 

SLOŽENÍ A VLASTNOSTI

Semínka ve své přirozené podobě

Sklizená semínka psyllia černého jsou složená ze dvou částí. Tmavší středové části a světlejší obalové části zvané osemení. Psyllium je obecně známo především ve formě sypkého světlého prášku. Tento prášek je vyráběn pouze z obalových částí jednotlivých semínek. Náš produkt představuje semínka celá ve své přirozené podobě. Semínka jako celek jsou významným zdrojem potřebné vlákniny, rostlinných olejů a dalších cenných látek ve své nejpřirozenější podobě. Samotné osemení je složeno také z rozpustné vlákniny, díky které mají semínka takzvané bobtnající vlastnosti. Semínka psyllia tudíž dokáží vázat velké množství tekutiny a výrazně tak zvětšit svůj objem. Nabobtnaná semínka vytvářejí hustý charakteristický gel.

 

NÁVOD K POUŽITÍ

Přísada ke snídaním, svačinám, vhodná také pro zahušťování polévek

Semínka psyllia černého jsou ideální přísadou do ranních smoothie, ovesných kaší, müsli a jogurtů. Na základě jejich bobtnajících vlastností jimi lze zahustit i různé polévky. Lze je rovněž použít při pečení sladkého a slaného pečiva. Semínka můžete užívat celá či v rozmixovaném stavu.

 

DOPORUČENÉ DÁVKOVÁNÍ

Jeden díl Psyllia můžeme nechat bobtnat 20–30 minut ve 3 dílech čisté vody a poté konzumovat.

 

NA ZÁVĚR

  • 100 % přírodní produkt
  • Produkt ekologického zemědělství
  • Vhodný pro vegany
  • Bez soli
  • S vysokým obsahem vlákniny
  • Zdroj nenasycených mastných kyselin

 

ZEMĚ PŮVODU

Indie



ø Výživové údaje

 Na 100 g
Energetická hodnota 776 kJ / 188 kcal
Tuky 14,7 g
– z toho nasycené mastné kyseliny 1,2 g
Sacharidy 8,5 g
– z toho cukry 1,0 g
Vláknina 6,7 g
Bílkoviny 2,0 g
Sůl <0,01 g

Bew-400400000002500000