China - směs éterických olejů 10 ml

209,00 Kč
.

Směs éterických olejů

Počet
Vyprodáno

Směs olejů svým složením v zásadě odpovídá tradičním východoasijským poznatkům o účincích éterických olejů. Jedná se o synergickou směs s vysokou účinností. Použití je pak velmi široké. Obsažené éterické oleje – např. eukalyptus, máta peprná, kafr, mateřídouška, borovice, jalovec, badyán a další – vykazují silné antimikrobiální účinky.

Směs CHINA lze doporučit k aromatizaci prostorů při nachlazení, nebo ještě lépe k přímé inhalaci.
Vykazuje pozitivní vliv na dýchací cesty tím, že zlepšuje a ulehčuje dýchání, uvolňuje zahlenění a působí i proti kašli. Inhalace této směsi je velice účinná při nevolnosti a nucení na zvracení. Zapomenout nelze ani na její uklidňující účinky při štípnutí komárem či jiným hmyzem.

Směs CHINA lze označit i jako vhodnou součást domácí lékárničky "pro všechny případy". Přidáním pár kapek směsi CHINA lze v případě potřeby doma vyrobit masážní olejíček, či mazání. Výhodou pak je možnost nastavení vhodné koncentrace éterických olejů v konečném preparátu dle zamýšleného použití. Od nízkých koncentrací pro ošetření nosu až po vysoké koncentrace na ošetření šíje či čela při bolestech hlavy. V případě dýchacích problémů je vhodné takovýto olejíček či balzám vmasírovat do hrudníku a zad. Směs pomáhá i při nadýmání, či "žaludku na vodě", zde se pak vtírá do břišní krajiny.

Éterické oleje:
Z máty peprné, eukalyptu, skořice, borovice, tymiánu, jalovce a dalších.

Použití:
Na přípravu lze použít jakýkoli neutrální masážní olej (pokud není po ruce pak třeba i sojový, olivový,… nebo třeba také bambucké máslo. Jako "měrnou jednotku", použít polévkovou lžíci. Do ní se vejde s malou nepřesností, něco kolem 10 ml oleje nebo tuku. Při rýmě, na uvolnění nosu, pak na toto množství přidáme 3 - 6 kapek (individuálně i více) CHINA směsi.
V případě nastydnutí, kašle, bolestí hlavy pak na polévkovou lžíci oleje nebo tuku přidáme mezi 30 až 60 kapkami. Vzhledem k velmi vysoké koncentraci éterických olejů v takto připraveném mazání jej nepoužíváme na celé tělo, ale pouze na specifická místa. U dětí pak pochopitelně vždy volíme nižší koncentrace. Toto ošetření je pak velmi účinné při ucpaném nose, suchém kašli, bolestech hlavy.
Již krátkou dobu po aplikaci přichází úleva a díky účinnosti směsi se lépe dýchá. Uvedené procedury můžete pak dle potřeby opakovat 2 až 4× denně. Co se délky terapeutického používání týče, za adekvátní lze považovat dobu 10 až 14 dnů.

Upozornění:
Na závěr snad ještě dodat, že někdy méně bývá více. Nehledě na to, že přidat se dá vždy… Z tohoto důvodu není dobré, hlavně u jedinců s citlivou pokožkou, překračovat doporučené dávkování. Pokud by se přece jen nějaká ta dermální nesnášenlivost projevila, pak žádné omývání mýdlem či tenzidy, ale několikanásobně potřít místo kde byl preparát aplikován, čistým olejem či tukem a následně otřít. Po použití preparátu vždy řádně omýt ruce. Prst neomyté ruky náhodně spočinuvší v oku by způsobil silné dráždění a s ním i slzavé údolí.

Ingredients:
Menta piperita, Cinnamomum camphora, Eukalyptus globulus, Eugenia caryophylus, Pinus sylvestris, Thymus serpyllum, Juniperus communis, Illicium verum, Pinus montana, Picea excelsaarium

 

Bezpečnostní upozornění: Při požití a vniknutí do dýchacích cest může způsobit smrt. Způsobuje těžké poleptání kůže a poškození očí. Může vyvolat alergickou kožní reakci. Podezření na genetické poškození. Podezření na vyvolání rakoviny.
Je-li nutná lékařská pomoc, mějte po ruce obal nebo štítek výrobku. Uchovávejte mimo dosah dětí. PŘI POŽITÍ: Okamžitě volejte TOXIKOLOGICKÉ INFORMAČNÍ STŘEDISKO. NEVYVOLÁVEJTE zvracení. Skladujte uzamčené. Odstraňte obsah/obal předáním oprávněné osobě k nakládání s odpady nebo vrácením dodavateli.

 

KH-h4221b