

Prawtein SUPER D3 a K2 obohacený o vitamin D3 a prostřednictvím fermentovaných sójových bobů Natto o vitamín K2 je přírodním doplňkem poskytujícím prevenci, podporu organismu a vitalitu. Silná kombinace vitamínů spolu s dalšími superpotravinami spoluvytváří neobyčejně podporující přírodní doplněk stravy.
Vitamin D nemusí být jen výsadou slunečních paprsků. [1,2] Lze jej doplnit i jinou, velmi příjemnou, formou připomínající čokoládu. Prawtein obohacený o vitamin D3 je tak skvělou alternativou, jak si zajistit jeho dostatečný příjem. Cennou přísadou jsou také fermentované sojové boby Natto, tradiční pokrm Japonců. [3,4]
Spolu se znamenitou řeřichou peruánskou, kočičím drápem, kadidlem a dalšími surovinami je prawtein SUPER D3 + K2 skvělým, zcela přírodním doplňkem . Fermentované sojové boby Natto obecně obsahují až 100 krát více vitamínu K2 než ostatní fermentované výrobky.
Základní složkou prawteinů jsou 100% přírodní BIO RAW fermentované nepražené kakaové boby. Po samotném sušení na slunci se tyto kakaové boby zbavují slupek a drtí se na nibsy. Ty se následně i s ostatními surovinami melou na jednotnou hmotu – výsledný prawtein, a to dosud tím nejšetrnějším způsobem.
Samotné nepražené kakaové boby jsou významným zdrojem nejen širokého spektra vitamínů, minerálů a cenných fytonutrientů, ale také jakostního kakaového másla, rostlinných proteinů a účinných antioxidantů. Mimo to jsou takto kvalitní kakaové boby nejlepším přírodním zdrojem velkého množství lehce stravitelného hořčíku a potřebné organické síry.
BIO RAW OMEGA COMPLEX obohacuje složení prawteinu o hodnotné, lehce vstřebatelné výtažky z BIO certifikovaných mořských řas. Ty pocházejí ze západního pobřeží Irska, tedy z nejčistších vod severního Atlantiku. Výtažky z pupenů, které jsou součástí BIO RAW GEMMA COMPLEXU, doplňují složení výrobku o látky podílející se na ochraně a výstavbě nových rostlinných soustav.
Spolu s certifikovanými CTEO® esenciálním oleji, sušenými bylinkami, výjimečnými superpotravinami a přírodními sladidly představují naše prawteiny zcela jedinečný produkt v té nejvyšší možné kvalitě.
Šetrné zacházení, 100% přírodní suroviny a nízké teploty zpracování. To je kombinace, při které si prawtein zachovává maximální množství vitálních enzymů = je stále živý.
Důkazem této živosti mohou být i mírné enzymatické změny textury a vůně. A to přesto, že složení prawteinů je zcela neměnné… I ve volné přírodě jsou tyto změny zcela přirozené a žádané.
Každý prawtein je zcela bezpečný. Pomáhají mu v tom přirozeně obsažené antioxidanty, vysoký podíl kvalitních tuků a esenciální látky s konzervační aktivitou.
Abychom dodrželi zásady RAW výrobku, vynechává se během výroby takzvaná temperace. Ta zpravidla probíhá při teplotách kolem 47 °C a více. Kakaové máslo pak přirozeně vytváří poměrně stabilní ostrohranné krystalky a částečně uvolněný tuk může vyvstávat na povrch výrobku = vzniká patina.
Každý prawtein obsahuje různé ingredience, které mohou takto vzniklou patinu zbarvovat do různých odstínů. Ty však nejsou vůbec na závadu.
Výrobky BEWIT® PRAWTEIN® splňují veškeré RAW zásady – s tou nejšetrnější technologií současnosti regulujeme teplotu výrobního procesu tak, aby nepřesáhla 42 °C. Tím zabraňujeme ztrátám cenných, tepelně labilních látek a přirozeně obsažených enzymů = zbytečně neznehodnocujeme výsledný produkt.
Samotné složení prawteinů jsme navrhli tak, aby nebylo zapotřebí ani špetky stabilizátorů, barviv, plnidel a jiných syntetických látek. Při vývoji a výrobě jsme vycházeli jak z nejmodernějších poznatků vědy, aktuálních vědeckých studií a postupů, tak ze zkušeností našich předků. Též jsme dodrželi zásady SPAGYRIE – dokonalých postupů zpracování rostlin, které jsou běžně neuskutečnitelné.
Neodmyslitelnou součástí jsou také zcela jedinečné prvky LIGHT ESSENCE a GOLD ESSENCE, při jejichž výrobě používáme 24k zlato. Přesné postupy výroby jsou však výrobním tajemstvím společnosti BEWIT®.
3× denně 1–3 espresso lžičky (1 espresso lžička 2 g). Hrdlo lahvičky bylo zvoleno tak, aby jím větší než espresso lžička neprošla.
Upozornění:
Alergeny:
[1] KUWABARA, A., K. TANAKA, N. TSUGAWA, H. NAKASE, H. TSUJI, K. SHIDE a M. KAMAO. High prevalence of vitamin K and D deficiency and decreased BMD in inflammatory bowel disease. Osteoporosis International. 2009, (20), 935–942.
[2] GRANT, William B. a Michael F. HOLICK. Benefits and Requirements of Vitamin D for Optimal Health: A Review. Alternative Medicine Review. 2005, 10(2), 94–96.
[3] KATSUYAMA, Hironobu, Seiji IDEGUCHI, Masao FUKUNAGA, Kiyofumi SAIJOH a Shigeo SUNAMI. Usual Dietary Intake of Fermented Soybeans (Natto) Is Associated with Bone Mineral Density in Premenopausal Women. Journal of Nutritional Science and Vitaminology. 2002, (48), 207–215.
[4] WEBER, Peter. Vitamin K and bone health. Nutrition. 2001, 17(10), 880–887.
na jednu porci** | % RHP* na jednu porci** | V max. denní dávce*** | %* v max. denní dávce*** | |
---|---|---|---|---|
Vitamin D3 | 1,2 μg | 24 % | 3,6 μg | 72 % |
% RHP* = denní referenční hodnota příjmu vitaminů a minerálních látek (u dospělých osob)
** jedna porce = 6 g
*** maximální denní dávka = 18 g
Nařízení Evropského parlamentu nám neumožňují uvádět u výrobků neschválená zdravotní tvrzení. Není to možné ani v případech, kdy jsou tato zdravotní tvrzení potvrzená vědeckými studiemi. Zdravotní tvrzení zde není možné uvádět ani v rámci osobních zkušeností a referencí. Pro zjištění podrobnějších informací Vás proto odkazujeme na jiné zdroje.