

Vysoce výživná semínka amarantu můžete přidat do kaší, polévek a omáček.
Výborně chutnají i pražená.
Vysoce výživná semínka amarantu disponují velmi jemnou a neutrální chutí, která nepřebíjí další ingredience. Zahustit jimi můžete kaše, polévky a omáčky. Čerstvě pražená jsou výborná do zeleninových salátů.
Amarant, neboli laskavec, je člověkem znám a využíván již po tisíce let. Velký význam zastával ve výživě Aztéků, Májů a Inků, kteří jej nazývali zázračným zrnem. Pro navýšení nutriční hodnoty je dodnes přidáván do mnoha tradičních pokrmů.
Spolu s pohankou patří amarant do skupiny vysoce výživných pseudocereálií. Tolik oblíbené se staly především pro svůj přirozený obsah potřebné vlákniny, širokého spektra vitamínů, minerálů a mnoha dalších tělu prospěšných látek.
Propagovány jsou jako výborná alternativa klasických obilovin.
Semínka amarantu disponují krémovou barvou a jemnou, neutrální chutí, která nepřebíjí další ingredience. Zahustit jimi můžete kaše, polévky a omáčky. Čerstvě pražená jsou výborná do zeleninových salátů. Mouku z mletého amarantu můžete použít i při přípravě koláčů, sušenek či pečiva.
ø Výživové údaje
Na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota | 464 kJ / 110 kcal |
Tuky | 1,6 g |
– z toho nasycené mastné kyseliny | 0,6 g |
Sacharidy | 19,0 g |
– z toho cukry | 0,9 g |
Vláknina | 2,1 g |
Bílkoviny | 3,8 g |
Sůl | <0,01 g |
Všechny složky obsažené v produktu jsou 100% čisté a přírodní, nesyntetické.
Etický přístup spočívá v úctě ke všemu živému.