Kariosan 20 ml Olej pro péči o ústa

68,00 Kč
.

Olej k péči o ústa.

Počet
Vyprodáno

Jedním z nejrozšířenějších problémů ústní 315 je tvorba zubního kazu. Na jeho vzniku se samozřejmě podílí více faktorů. Jedním z nich je zubní plak. Jeho vznik je ale dán narušenou ústní mikroflórou, a ta může být také důsledkem používání „chemikálií“, které mají jinak celkem libozvučný název – zubní pasty. Některé z těchto faktorů se však prolínají. Často jsou za viníka označovány nízkomolekulární cukry. Samotné cukry nemají přímo na kazivost zubů nejmenší vliv. Jsou však využívány různými mikroorganismy pro jejich vlastní metabolismus, v jehož rámci dochází k přeměně cukrů na organické kyseliny, které svou kyselostí naleptávají zubní sklovinu. Nejaktivnější a současně nejnebezpečnější je bakterie Streptococcus mutans, který na rozdíl od jiných bakterií, má schopnost udržet se i na extrémně hladkém povrchu zubu. Ani dokonalé vyčištění zubů tedy nemůže zabránit, aby se tento mikroorganismus po krátké době z prostoru v ústní dutině „nenasídlil“ zpět na zuby. Vzhledem k antimikrobiálním účinkům éterických olejů jsem vyvinul tento speciální olejový preparát, kde je kompozice použitých éterických olejů je vysoce účinná právě vůči bakterii Streptococcus mutans.

 

Hlavní obsahové složky:

Rostlinné oleje, např. sójový, kanolový, z vlašských ořechů, olivový. Éterické oleje, např. myrhový, andělikový, manukový, santálový, tymiánový, z máty kadeřavé, šalvějový, čajovníkový. Lecitin. Vitaminy, např. A, E. Chlorofyl.


Vlastnosti:

Speciální přípravek se zvláštním účinkem vůči bakterii Streptococcus mutans. Chrání před tvorbou zubního kazu, parodontózou, krvácením a 309 dásní. Lze jej použít i jako oleje na čištění zubů. Jemně a důkladně čistí ústní dutinu. Působí deodoračně a udržuje rovnováhu ústní mikroflóry.

 

Použití:

Dle potřeby, několikrát denně, nakapeme 5–10 kapek oleje Kariosan přímo do úst a protahujeme vzniklou emulzi mezi zuby. Pro zvýšení účinku provádíme jazykem masáž dásní. Emulzi ponecháme v ústech co nejdelší dobu, její vyplivnutí není nutné. Případné polknutí oleje Kariosan není na závadu, přípravek má potravinářskou kvalitu. Jako mimořádně důležité bych zdůraznil použití Kariosanu před spaním, neboť v době spánku nedochází k produkci slin, které jsou schopny organické kyseliny v případně jejich vzniku neutralizovat.


Upozornění:

Nepoužívat pro děti do 3 let!
Přípravek Kariosan neobsahuje éterický olej z máty peprné ani mentol, a lze ho doporučit jako excelentní alternativu zubního oleje těm, kteří jsou homeopaticky léčeni.

 

Tip:

Přípravek Kariosan lze používat i na běžné čištění zubů.


INCI:

Canola Oil, Glycine soja Oil, Juglans regia Seed Oil, Olea europaea Fruit Oil, Mentha spicata crispa Herb Oil, Lavandula hybrida Oil, Thymus vulgaris Oil, Melaleuca alternifolia Leaf Oil, Salvia officinalis Oil, Linalool, Limonene, Cl75810, Tocopheryl acetate, Retinyl palmitate, Eugenia caryophyllus Leaf Oil, Leptospermum scoparium Branch/Leaf Oil, Commiphora myrrha  Oil, Eugenol, Geraniol, Santalum album  Oil, Angelica archangelica Root Oil

KH-h1506c