Levandule éterický olej 5 ml Bewit ÉO

321,00 Kč
. Expedujeme ihned

Vůně je charakteristická, jemná s lehkými bylinnými a nasládlými tóny. Na jemně psychologické úrovni navozuje pocity klidu, míru, vyrovnanosti a vytváří tak prostor ke snadnému sebevyjádření.

Jemnou a šetrnou péči poskytuje i pokožce.

Počet
Skladem

LEVANDULE LÉKAŘSKÁ (LEVANDULE PRAVÁ, LEVANDULE ÚZKOLISTÁ, LAVANDULA OFFICINALIS, LAVANDULA VERA)

Levandulový olej je velmi oblíbeným esenciálním olejem, který vytváří uvolněnou atmosféru. Pro schopnost navodit pocity klidu, míru a vyrovnanosti, podporuje vytrvalost a vytváří prostor ke snadnému sebevyjádření. Nápomocen může být i při pocitech celkové frustrace a podrážděnosti.

Pro své blahodárné a zároveň velmi jemné a šetrné působení může být po naředění aplikován i na pleť a pokožku celého těla.

 

100% ČISTÝ ESENCIÁLNÍ OLEJ Z KVĚTŮ LEVANDULE LÉKAŘSKÉ

Levandule lékařská (Lavandula angustifolia) – aromatický keř původem z Persie. Tolik ceněný esenciální olej je získáván z jeho květů šetrným procesem, destilací vodní parou.

 

VĚDĚLI JSTE ŽE?

Není levandule jako levandule

Existuje několik druhů levandulových esenciálních olejů. Z pohledu jejich výhod a použití jsou téměř identické, v jejich vůních však existují rozdíly.

Zatímco vůně levandule francouzské je výrazná, květinová a nasládlá, vůně levadule kašmír je doplněna o jemně hořké tóny. U levandule spike dominují výrazně sladké a kafrové tóny, u levandule bulharské tóny výrazně květinové.

Naopak mezi jemnější varianty patří esenciální olej z levandule lékařské vyznačující se jemně bylinkovou, nasládlou vůní a esenciální olej levandule RAW, který voní jemně bylinkově.

 

SLOŽENÍ

Esenciální olej z levandule lékařské je přírodním koktejlem stovek biologicky aktivních látek. Avšak za stěžejní jsou považovány látky zvané Linalool, Linalyl acetate, Camphor a 1,8 Cineole.

 

BENEFITY ESENCIÁLNÍHO OLEJE Z LEVANDULE

Jemná a šetrná péče

Pro své blahodárné a zároveň velmi jemné a šetrné působení může být levandulový olej, po naředění, aplikován i na pleť a pokožku celého těla, kterou krásně provoní. Není divu, že je častou přísadou parfémů, mýdel, pleťových krémů a mnoha dalších kosmetických produktů. [1, 2]

Pro pocity klidu, míru a vyrovnanosti

Levandulový olej je velmi oblíbeným esenciálním olejem, který vytváří uvolněnou atmosféru. Na jemně psychologické úrovni navozuje pocity klidu, míru a vyrovnanosti, proto podporuje vytrvalost a vytváří prostor ke snadnému sebevyjádření. [3]

Pro svou příjemnou, konejšivou vůni může levandulový olej podpořit i klidný a hluboký spánek.

Přírodní repelent

Tak jako esenciální olej z citronové trávy najdete levandulový olej v mnoha přírodních repelentech proti komárům, molům a dalšímu otravnému hmyzu. Jeho blahodárných účinků využijete i při bodnutí hmyzem. [4]

 

BENEFITY LEVANDULOVÉHO ESENCIÁLNÍHO OLEJE V KOSTCE

  • Navozuje pocity klidu, míru a vyrovnanosti
  • Podporuje vytrvalost a vytváří prostor ke snadnému sebevyjádření
  • Vytváří uvolněnou atmosféru
  • Může podpořit klidný a hluboký spánek
  • Poskytuje jemnou a šetrnou péči pleti i pokožce celého těla
  • Výborný přírodní repelent
  • Dobře se kombinuje s bergamotem, šalvějí, hřebíčkem, citronem a mátou

 

ŘEDĚNÍ PŘI APLIKACI NA POKOŽKU

Před aplikací na pokožku esenciální olej vždy důkladně nařeďte s BEWIT nosným olejem.

 Počet kapek*Množství nosného oleje [ml]
Základní ředění530
10ml olejové parfémy110
50ml pleťová séra a krémy850
100ml pleťová séra16100
200ml tělové a masážní oleje33200

*1 kapka esenciálního oleje = cca 0,05 ml

Doporučené lahvičky:

 

NAHLÉDNUTÍ DO HISTORIE

Nejpoužívanější olej na celém světě

Blahodárné, podpůrné a zároveň velmi jemné působení levandule bylo objeveno již před více než 2500 lety. Pro své pozoruhodně všestranné působení se levandule postupně ujala v mnoha tradičních i lidových medicínských systémech a proto není divu, že je levandulový olej jedním z nejvíce používaných olejů na celém světě. [1]

 

ZEMĚ PŮVODU: ALBÁNIE

Bewit
400 100000010005060