Celulózové tobolky transparentní 100 ks vel. 1

94,00 Kč
. Expedujeme ihned

HPMC tobolky složené z Hydroxypropylmethyl celulózy, tedy čistě rostlinného původu. Vhodné pro vegetariány a vegany.

Počet
Skladem

Stále se opakuje otázka, jak používat éterické oleje vnitřně. Nakapat si zvolený éterický olej přímo do úst není žádný příjemný zážitek, proto se doporučuje, že je vhodné si vytvořit „tabletu“ z měkkého pečiva. Ta pak éterický olej vstřebá, nechá se vložit do úst, spolknout a zapít. Bylo by zbytečné nad čímkoli dalším přemýšlet, kdyby… Ano, kdyby se nevyráběly poživatelné želatinové tobolky.


Jejich používání nabízí hlavně praktické výhody. S troškou šikovnosti si prázdné tobolky můžeme naplnit např. jemnou strouhankou, vkápnout éterický olej a následně uzavřít. Do nabízené velikosti tobolek se strouhankou se vejde kolem 15 kapek éterického oleje, případně jejich směsi. Obrovskou výhodou je skutečnost, že éterické oleje želatinové tobolky nerozpouští. Můžeme si tak případně připravit potřebné množství na celý den. Pak již stačí jen nějaký vhodný miniobal a mohou s námi na cesty. Toto však není jediná výhoda želatinových tobolek.


Někdy může být užitečné použít tobolky i pro konzumaci léčivých rostlin nikoli ve formě 234, ale prášku. I zde tobolky mohou dokonale posloužit. Tříštivý mlýnek na kávu zvolenou usušenou rostlinu zpracuje na prach, který se pak může také vkládat do tobolek. I zde si mohou pořizovat potřebné zásoby. Tobolky se určitě mohou pro mnohé stát zajímavým pomocníkem, rozšiřujícím, ale hlavně zpříjemňujícím možnosti aplikace jak éterických olejů, tak i léčivek.

Doporučení:
Optimální skladovací podmínky jsou při teplotě 15 – 25°C a relativní vlhkosti 40 - 50 %.

HPMC tobolky výhody:
  • Neobsahují škrob
  • Neobsahují lepek
  • Neobsahují konzervanty
  • Čistě přírodní forma
  • Čistě rostlinný původ
  • Velmi vhodné pro přírodní produkty
Velikost tobolky           cca v mm                  objem v mg
"00"                                23,5 x 8,5 mm              0,95
"1"                                   18,5 x 7 mm                  0,50

Varování

Není vhodné pro děti do tří let. Uchovávejte mimo dosah dětí.
KH-h9520l