Eucalyptus Camaldulensis 5 ml Bewit

245,00 Kč
. Expedujeme ihned

 Vůně je silná, svěží, kafrová, balzámová a jemně sladká. Ve vypjatých situacích navozuje klid a vytváří prostor k hlubokému dýchání.

Počet
Skladem

00% ČISTÝ ESENCIÁLNÍ OLEJ Z LISTŮ EUKALYPTU

Blahovičník pobřežní (Eucalyptus camaldulensis) je úchvatným stromem dosahujícím výšky neuvěřitelných 100 metrů. Tolik ceněný esenciální olej je získáván z jeho listů šetrným procesem, destilací vodní parou.

 

VĚDĚLI JSTE ŽE?

Existuje hned několik druhů eukalyptových olejů. Z pohledu jejich výhod a použití jsou téměř identické, v jejich vůních však existují rozdíly. Zatímco vůně E. globulus je velmi silná a pronikavá, vůně E. radiata je příjemně jemná a u E. blue čistá a svěží. E. camaldulensis voní po bylinkách a E. citriodora a E. staigeriana po citronech.

 

SLOŽENÍ

Esenciální olej z E. camaldulensis je přírodním koktejlem stovek biologicky aktivních látek. Avšak za stěžejní jsou považovány látky zvané eucalyptol, D-limonene, α-pinene.

 

BENEFITY ESENCIÁLNÍHO OLEJE Z EUKALYPTU

Pro hluboký dech

Silná vůně eukalyptu, ta vytváří prostor k hlubokému dýchání. Jeho smícháním s borovicovým olejem tyto účinky ještě znásobíte. [2]

Konec emočnímu sevření

Eukalyptový olej je velmi energizující záležitostí, která působí nejen na úrovni fyzické, ale i duševní. Zejména při úzkostech a stavech emočního sevření, může jeho vůně navodit klid a celkové uvolnění.

Proti nepříjemnému hmyzu

Nejenže eukalyptový olej velmi příjemně voní, je navíc osvědčeným prostředkem proti nepříjemnému hmyzu. Nakapejte si pár kapiček do svého difuzéru a vytvořte si svěží oázu bez otravného bzučení. [2,3]

 

BENEFITY EUKALYPTOVÉHO ESENCIÁLNÍHO OLEJE V KOSTCE

  • Pročišťuje vzduch
  • Vytváří prostor k hlubokému dýchání
  • Může navodit pocity klidu a celkového uvolnění
  • Výborný repelent
  • Dobře se kombinuje s levandulovým, citrónovým, rozmarýnovým a mátovým olejem

 

NAHLÉDNUTÍ DO HISTORIE

Horečkový strom

Objeviteli působivého eukalyptu byli původní obyvatelé austrálie, divocí Aboriginci. Jeho vysoce aromatické listí pro ně bylo nejen výjimečným darem, ale v dobách zlých také velmi účinným vykuřovadlem. V návaznosti na to se stal eukalyptus tzv. “horečkovým stromem”. [4]

 

ZEMĚ PŮVODU: NEPÁL

Bewit
400 100000010005059