Máta peprná ÉO 5 ml Bewit

Typické aroma máty je svěží, chladivé, pronikavé a sladké, čisté a mentolové.

Počet

Esenciální olej Máta působí v duševní oblasti a čistí mysl, napomáhá koncentraci, pomáhá soustředit se na daný záměr. Dr. Wiliam N. Dember z University of Cincinati zjistil, že vdechování mátového esenciálního oleje zvýšilo mentální přesnost o 28%.

Tradičně byla máta peprná považována za vizionářskou bylinu, která pozvedá ducha a přináší prorocké sny. Používá se při ochranných a očistných rituálech. Čistí vzduch od přetrvávajících emocí, odstraňuje iracionální strachy. Je skvělým pomocníkem při hledání směru a jasnosti duše.

John Gerard v roce 1597 věřil, že „pikantní příchuť či aroma máty rozjásá srdce člověka“. Plinius prohlásil, že „samotná její silná vůně uzdravuje a osvěžuje ducha“. Podle některých zdrojů je slovo máta odvozeno od latinského mente – myšlenka.

Esenciální olej z máty peprné je výborný i pro situace, kdy se potřebujete zbavit obtížných živočichů, jako jsou myši, krysy, švábi či mravenci. Tito všichni vůni máty nenávidí. Stačí kápnout pár kapek na místa, kde se zdržují.

Český botanický název: Máta peprná
Anglický název: Peppermint
Latinský název: Mentha piperita
Země původu: Indie

Upozornění: Neaplikujte neředěné na kůži! Pozor na podráždění očí! Nepoužívejte v prvních 4 měsících těhotenství, u dětí do 5 let a při kojení. Vyhněte se jí rovněž při srdečních onemocněních, horečce a epilepsii. Neužívejte ji ani při homeopatické léčbě.

SLOŽENÍ

Informace o oleji
Český botanický název: --
Anglický název: BEWIT Peppermint
Latinský název: Mentha piperita
Země původu: India
Část rostliny: Plant
Způsob získávání: Steam distilled
Barva: Colorless to light yellow
Vůně: Fresh, menthol
Fyzikální a chemické vlastnosti
Refraktometrický index: --
Hustota (při 20˚C): --
Viskozita (při 20˚C): --
Rozpustnost (při 20˚C): --
Bod vzplanutí: --
Vhodný do potravinářství: Ne
CAS číslo: 8006-90-4 / 84082-70-2
Šarže: AX2022/06
Bewit
Bew-400 100000010005004