Cedrové dřevo TEXAS 10 ml éterický olej

149,00 Kč
. Expedujeme ihned

Tonizující balzámové aroma s kafrovým nádechem.

Cedr je použitelný jako podpora vykašlávání. Tonizuje nervový systém, celkově uklidňuje. Éterický olej je bledá nebo tmavě žlutá kapalina vyráběná
z cedru Texas (Juniperus mexicana), což je druh jalovce pocházející z Mexika a jihu Spojených států. Tyto vytrvalé jehličnaté stromy, které patří do čeledi cypřišů (Cupressaceae), dorůstají do výšky přibližně 10 metrů. Dřevo, větvičky a jehličí stromu lze destilovat vodní parou.

Počet
Skladem

INCI: Juniperus mexicana Wood Oil
VÝROBA: Destilace vodní parou
ČÁST ROSTLINY: Dřevo
ALERGENY: bez alergenů
VŮNĚ: Sladce dřevitá, balzámová, s kafrovým nádechem
EXPIRACE: 24 měsíců
CHEMISMUS: Cedren, atlantol, atlanton, kadiden, thujopsen, cedrol, 3-thujopsanon, beta-cedren, widdrol

CHARAKTERISTIKA: Žlutohnědá kapalina. Tonizuje nervový systém, celkově uklidňuje, podporuje činnost lymfatického systému.
DUŠE: Celkově uklidňuje a harmonizuje při úzkosti, stresu a nervozitě.
TĚLO: Podpora funkcí dýchacího a pohlavního ústrojí. Stimuluje lymfatický systém. Zmírňuje projevy premenstruačního syndromu.
Využití v kosmetice: V ředění do 1 %. Je vhodnou součástí přípravků pro mastnou a problematickou aknózní pleť. Zabraňuje tvorbě mazu, proto bývá součástí přípravků k péči o mastné vlasy a proti lupům. Do masážních olejů
je přidáván, protože podporuje lymfatický systém, zmírňuje projevy celulitidy. Texaský olej z cedrového dřeva se používá také v parfumerii, aromaterapii a výrobcích osobní hygieny.

Použití

Do aromalampy, difuzéru: 5-10 kapek přidejte do vody, dle velikosti místnosti.
Na masáže: Použijte 2-5 kapek na 10 ml oleje nebo másla.
Nepoužívejte neředěné na pokožku. Uchovávejte mimo dosah dětí.
Neměl by se ve vysokých dávkách používat v těhotenství.

Skladování

Uvedená trvanlivost přípravku se uchováváním v temném a chladném prostředí podstatně prodlužuje (nejlépe v chladničce při teplotě 6–10 °C).
Spotřebujte nejlépe do data uvedeného na obalu.
Číslo šarže a objem vyznačen na obalu.

Varování

Tento produkt není určený na léčbu jakékoliv nemoci. Je nám líto, že nemůžeme poskytovat bližší informace o použití tohoto produktu. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 nám zakazuje sdělovat neschválené zdravotní tvrzení. Informace můžete najít ve veřejně dostupných zdrojích jako jsou encyklopedie bylin, herbáře.
KH-h4007b