Kadidlo - pryskyřice 10 g

130,00 Kč
.

Pryskyřice pro meditace a vykuřování.

Počet
Vyprodáno

Kadidlo, olibanum, frankincense - názvy označující pryskyřici získávánou z kadidlovníku/boswellie. Kadidlo bylo odpradávna významným vývozním artiklem, bylo ceněno již v období starověku pro širokou škálu svých účinků na tělo i duši. Bylo považováno za posvátné. 
V naší nabídce se setkáte s pryskyřicí získávanou z kadidlovníku pravého (lat. Boswellia sacra/carterii) pěstovaného v Ománu v oblasti Dhófar. Toto světlé kadidlo je považováno za nejvyšší kvalitu. Oproti tomu žluté kadidlo je kvality nižší. 
Hlavní účinnou látkou je kyselina boswellová. Tato sloučenina je špatně rozpustná ve vodě, ale dobře rozpustná v alkoholu. Je proto ideální pro vytváření alkoholových tinktur. Délka kúry by neměla překročit 2 měsíce. 
Vysoce kvalitní kadidlo HOJARI oceníte i při meditacích, pro vykuřování. 

Složení: 5-9 % éterických olejů, 65-85 % složek rozpustných v alkoholu, zbytek rozpustný ve vodě (polysacharidy, polymery, proteoglykany, glykoproteiny). Pryskyřice je bez přidaných sacharidů a jiných složek. 

Použití

Dávkování: Ideálně po rozdrcení v hmoždíři na prášek 1 až 3 g denně nebo ekvivalent v podobě alkoholové tinktury. Prášek můžete zamíchat např. do jogurtu nebo naplnit do želatinových tobolek. Dávku rozdělte na 3 části během dne. 

Kadidlová voda: Cca 5 g kadidla zalijte ve skleněné nádobě 500 ml studené nebo teplé vody, ne vroucí. Dojde k postupnému rozpouštění složek rozpustných ve vodě. Nechte stát přes noc. Popíjejte během následujícího dne. Nikdy nepijte celý objem najednou, mohla by se objevit nevolnost. K nerozpuštěným kouskům přidejte nové a opět zalijte vodou pro další den.
 
Kadidlový čaj: 5 g pryskyřice nebo i méně zalijte horkou vodou a nechte rozpustit. Krystaly můžete i umístit s dalšími surovinami do sáčku pro přípravu čajů. Jako doplnění se hodí např. zázvor. Popíjejte během dne. 
 
Žvýkačka: Čisté pryskyřičné krystaly můžete požvykovat jako "přírodní žvýkačku" – stejně jako CHIOSKOU MASTICHU pocházející z Řecka. 
 

Skladování

Uvedená trvanlivost přípravku se uchováváním v temném a chladném prostředí podstatně prodlužuje (nejlépe v chladničce při teplotě 6–10 °C).
Spotřebujte nejlépe do data uvedeného na obalu.
Číslo šarže a objem vyznačen na obalu.

Varování

Tento produkt není určený na léčbu jakékoliv nemoci. Je nám líto, že nemůžeme poskytovat bližší informace o použití tohoto produktu. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 nám zakazuje sdělovat neschválené zdravotní tvrzení. Informace můžete najít ve veřejně dostupných zdrojích jako jsou encyklopedie bylin, herbáře ...
KH-h4130b